PerttiRampanen

Totuus Trumpista

  • Totuus Trumpista

( Otava, 2017, 540 sivua )

"Ihmisen kyky valehdella ei ole lainkaan niin hämmästyttävää, kuin hänen kykynsä uskoa valheita."  - Sir Arthur Ponsonpy -

Jos sadun Pinokkion valehtelusta venyvä nenä olisi mahdollista, niin presidentti Trumpilla pitäisi olla teline nenänsä kannattelemiseen. Varsinainen lööperin laskettelun mestari! Mitäs siitä, mutta kun hänen valheisiinsa laajasti uskotaan.

Täytyy suuresti ihmetellä kuinka Trumpin kaltainen mies valittiin suurvallan johtajaksi!? Kuusi konkurssia tehnyt itserakas suunsoittaja. Kannattaa yhtenä päivänä jotain asiaa, ja toisena vastustaa sitä. Terveydenhoitouudistustakin kannatti aikoinaan ehdoitta, nyt presidenttinä on sitä kaatamassa. Trump on vaihtanut puoluetta seitsemän kertaa. Mitähän muiden valtioiden johtajat ajattelevat tällaisesta tuuliviiristä?

Grynderi Trump käräjöi jatkuvasti milloin ketäkin vastaan oikeudessa. 4000(!) kertaa kirjan kirjoittamiseen mennessä. Ei ole maksanut juurikaan veroja, ja jättänyt konkurssivelkansa muiden maksettavaksi.

Trumpin bisnesrahoitus on paljolti tullut Venäjältä kaikenlaisten oligarkien ja mafiosojen rahanpesuna.

Kun joutuu selvästä valheesta kiinni, ja niitä riittää, ei koskaan myönnä olleensa väärässä. Silmittömällä hyökkäämisellä milloin ketäkin vastaan koittaa suunnata huomion muualle valehtelustaan. Paljolti mediaa valeuutisista syyttäen. Puhuu naisista, vierasrotuisista  ja sotaveteraaneista halveksivasti. On eittämätön sanansa syöjä.

Trump luottaa enemmän Putinin sanaan kuin omien turvallisuusjärjestöjensä johtajiin. Erottaa heitä milloin mistäkin syystä.

Trump toimii presidentin toimessaan samoin elkein kuin hoiti bisneksiään. Otti velkaa tolkuttomasti ja suurella riskillä. Ajaakohan mies Yhdysvallat seitsemänteen konkurssiinsa?

Trumpin sloganit "Amerikka ensin" ja "Tehdään Amerikasta taas suuri" ovat olleet jo muiden lanseeraamia.

Mitähän hyvää miehestä voisi sanoa??

Kun kyseinen henkilö valittiin presidentin toimeen siirrettiin tuomiopäivän kelloa lähemmäksi keskiyötä. En ihmettele yhtään!

Paikoin suorastaan kuvottavaa luettavaa tämä Kranishin/Fisherin teos arvaamattomasta, herkkähipiäisestä,  pitkävihaisesta, röyhkeästä, vallanhimoisesta ja esiintymiseltään jätkämäisestä maailman napamiehestä.

Taas kerran tulee selvästi esiin kuinka likaista ja sikamaista  puoluepolitiikka voi olla!?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomessa on sentään käsitelty Trumpia silkkihansikkain verrattuna itseensä jenkkilään. Olikin huvittavaa, kun eräässä suomalaisessa lehdessä julkaistu posssukuva herätti täällä huolestuneisuutta tyyliin "mitähän meistä nyt Amerikassakin ajatellaan".

Siellä kun on meno tuhat kertaa hurjempaa:
https://www.thedailybeast.com/trumps-penis-looks-l...

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

"Mitähän meistä Amerikassa ajatellaan?" Tuskin juuri mitään Juha.

Amerikkalaisista varmaankin 98 prosenttia ei tiedä missä Suomi(Finland)-niminen valtio sijaitsee, puhumattakaan millainen maa olemme. (Kimi Räikköstä on tähän turha sotkea.) Poliitikot mukaan lukien. Yhdysvallat on täysin omaan napaansa tuijottava maa. Muu maailma menköön menojaan!

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Täytyy suuresti ihmetellä kuinka Trumpin kaltainen mies valittiin suurvallan johtajaksi!"

- Ihmettely sallittu. Toisaalta: demokratiaan kuuluva vaihtamisen mahdollisuus saattaa hyvinkin nostaa poliittiseen johtoon ihmistyypin, jonka kaltaista ei niissä hommissa ole aiemmin ollut. Voidaanko esimerkiksi öykkäri tai sähläri julistaa virkakieltoon ominaisuuksiensa vuoksi, ja jos voitaisiin, olisiko se kansanvaltaisessa yhteiskunnassa oikein?

Kun korealaisvaltioiden johtajat juuri nyt patsastelevat hyväntuulisina toistensa seurassa kansanjoukkojen hurratessa, on kysyttävä: onnistuiko juuri Yhdysvaltain presidentti käynnistämään Korean niemimaan demilitarisoinnin? Siinä olisi meriittiä kerrakseen!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Voisihan moisessa olla meriittiä, mutta niin ei kuitenkaan ole asian laita.

Koreoiden lähentyminen on Kiinan orkesteroimaa ja Kiinan maipulointia oli myös se, että USA:lle alunperin ehdotettiin tapaamista Pohjois-Korean kanssa.

Enemmistö amerikkalaisista ei missään vaiheessa ole galluppien perusteella ollut hyväksymässä Trumpin suoritusta presidenttinä ja osittain galluptulokset ovat osoittaneet historian heikointa suosiota. Vaikka hän siis vähemmistöäänimäärän turvin oudosti pystyttiin ulkovaltojen tukemana junailemaan virkaansa, niin kyllä presidentillä jonkinlaista rotia pitäisi olla ihmisenäkin sekä omata edes jollain tavoin normaaleja käytöstapoja ja kommunikaatiokykyä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jos "Koreoiden lähentyminen on Kiinan orkesteroimaa", miksi Kiina ei elämöi asialla julkisuudessa ja kerää siten sympatiapisteitä kautta maailman? Vaikutelmaksi jäi, että Pohjois-Korean lepytti nimenomaan Trump, josta viime keväänä yhtäkkiä sukeutui Kim Jong-unin paras kaveri.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen Vastaus kommenttiin #9

Aasialaiseen kulttuuriin ei kuulu elämöinti eikä kiinalaiset keräile pisteitä (kuten esim. Trump). He haastavat USA:n taloudellisesti, poliittisesti ja tulevaisuudessa varmaan sotilaallisestikin. Kiinahan kasvoi melkein muun maailman huomaamatta taloudelliseksi jättiläiseksi. Hiljainen mutta tehokas on heidän toimintakulttuuriaan. Kiina on ollut myös P-Korean ainoa liittolainen, ja on aivan selvää, että Kiina oli ainoa jolla on ollut auktoriteettia Kim-Jong-Uniin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #11

Saatan leimautua Trumpin puolestapuhujaksi, mutta tulipa mieleeni:

Kesän aikana Yhdysvaltain presidentti muistutti, että Pohjois-Korea ei ole viime aikoina tehnyt ainoatakaan ohjuskoetta. "Miksi media ei raportoi tästä?", kyseli Trump.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #12

Trumpilla ja Pohjois-Korean viime aikoina tekemättömillä ohjuskokeilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Kim on saanut ohjusarsenaalinsa joltiseenkin kuntoon eikä lisäkokeita nyt juuri tarvita. Mies näyttää hetken iloista naamaa maailmalle ja kohta taas ohjukset jylisee.

Minkä ihmeen vuoksi Sinun pitää puolustella Trumpia kaikista esiin tuomistani seikoista huolimatta??
Pientä ihmistä on syytä aina puolustaa, mutta Trumpin kohdalla on kyse maailman suuriegoisimmasta miehestä. Ei ole äärtä ei rajaa hänen itsekeskeisyydellään. Kyllä hän osaa puhua puolestaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #13

"Minkä ihmeen vuoksi Sinun pitää puolustella Trumpia...?"

- Eipä minulla siihen mitään velvollisuutta ole. Suomalaisena voin vaikuttaa täsmälleen Suomen presidenttivalintaan, mutta USA:n ja esimerkiksi Venäjän vaalitulosten kanssa minun on vain elettävä. Sama pätee Sinuun!

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #14

Eletään...eletään! Mutta ei kai tarvitse olla joka äijän ja joka asian kohdalla hiljaa, jos ei niille mitään mahda? Kyllä hiljenisi tämäkin palsta! Tosin se ei taitaisi olla maailmanmitassa kovinkaan suuri menetys? Tämän pohtiminen ei taas kuulu tähän blogiin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #9

"Vaikutelmaksi jäi, että Pohjois-Korean lepytti nimenomaan Trump"

Et ole ainoa, jolle on jäänyt tilanteesta moinen virheellinen vaikutelma ja se on ollut Trumpin viestinnän tavoitekin. Tosiasiat puhuvat kuitenkin muuta. Asiasta sovittiin talviolympialaisten aikana, johon Pohjois-Korea Kiinan päätöksellä saatiin osallistumaan. Kim oli ohjeistettu tarkkaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #15

Vaikutelma se on vääräkin vaikutelma; joka tapauksessa Trumpin mediavoitto. "Niin on jos siltä näyttää" on ennenkin inspiroinut valtionpäämiehiä.

https://www.kekkonenofficial.fi/wp-content/uploads...

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Ihmettelemättömyys sallittu Tuomo!

Mutta ajattelehan hetki miten olisi, jos Suomeen olisi valittu joskus presidentiksi Trumpin tapainen itsekeskeinen öykkäri? Tuskin koskaan valitaankaan, vaikka kansalaisillamme olisi minkälainen vaihtamisen mahdollisuus ja valinnan vapaus. Sen verran järjissään uskon suomalaisten pysyvän.

Juhan mainitsemat galluptulokset osoittavat. että yhdysvaltalaiset ihmettelevät suurin joukoin itsekin Trumpin valintaa. Nyt vaan aivan liian myöhään!

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Mutta ajattelehan hetki miten olisi, jos Suomeen olisi valittu joskus presidentiksi Trumpin tapainen itsekeskeinen öykkäri? Tuskin koskaan valitaankaan..."

- Ajatus Trump-tyyppisestä tasavallan presidentistä on jokseenkin mahdoton. Meillä ehdokkaat tavoittelevat (positiivisesti) mahdollisimman suurta kannatusta, mutta Trump kävi jo kampanjassaan (negatiivisesti) vastaehdokkaidensa kimppuun.

Demokraattinen puolue sössi mahdollisuutensa ehdokasasettelulla, jolla se tarjosi äänestäjille Clintonin dynastian seuraavaa jäsentä, henkilöä joka oli ehtinyt asua Valkoisessa Talossa peräti kahdeksan vuotta!

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Vaan eihän mr. Trump ajattele Yhdysvaltojen parasta, omaansa ja jonkun toisen kyllä. Mutta mihin hänen hänen ällinsä (älynsä) näissä asioissa lopulta riittää. Jos asiat repeävät hänen käsistään pahemman kerran, joutuu hän silloin turvautumaan herra Putinin apuun. Ja silloin avonaisessa toiminnassaan maailmalla Trump menettää vähäisenkin luottamuksensa toisten valtioiden silmissä. Mitä ihmettä se mies oikein touhuaa ja minkä vuoksi. Onko hän Venäjällä syntynyt vaiko venäläisten aivopesemä?

Voiko tämä mies pimeydessään ajaa maailmaa kohti kolmatta maailmansotaa. Ja vielä aivan tahallaan. Kai hän ymmärtää, että Putin havittelee ykkösmiehen asemaa maailmassa ja jos sen saa, Trump ei samaa arvovaltaa nauti. Yhdysvallat valitsee toisen johdon maalle, jonka presidentti Trump ei enää silloin olisi. Tänä päivänä voi uskoa, että Trump tekee vain mahdollisimman paljon vahinkoa Yhdysvalloille, eikä tarvitse kysyä, kenen hyväksi tämä tapahtuu.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Yli vuosi sitten paikallislehdessä oli osuva kuvaus Trumpista:

"Trumpin oppi-isä jätti presidentille perinnöksi uhkailun, liioittelun ja piittaamattomuuden"
https://www.satakunnankansa.fi/maailma/trumpin-opp...

Risto Koivula

Puoli vuotta valinnanjälkeen analisoitiin "Trumpin pahimmat valheet": tässä TOP 14:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/11/donald...

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa