PerttiRampanen

Islam: yhdestoista vitsaus

  • Islam: yhdestoista vitsaus

( Kiuas kustannus, 2018, 501 sivua )

Eurooppa on tukehtumassa humanitaariseen pakolaisuuteen, mutta ennen kaikkea suurelta osin täysin perusteettomaan maahanmuuton osaan - "elintasopakolaisiin". ( Toki jokaisella ihmisellä on oikeus lähteä etsimään parempaa elintasoa, mutta jokaisella valtiolla pitää olla myös oikeus saada määritellä otetaanko heitä maahan, keitä ja kuinka paljon.)  Tämän myötä maanosan islamisoituminen on voimakkaassa kasvussa pohjoismaissakin, erittäinkin Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Siellä on jo kaupunkeja, ainakin kaupunginosia, ja kuntia, joissa muslimeilla on  enemmistö asukkaista. Samalla paljon päätösvaltaa. Moskeijoita pystytetään kiihtyvällä tahdilla. Tässä norjalaisen kirjailijan Hege Storhaugin bestseller-kirjassa  mainitaan Malmö ja Oslo suurista muslimikeskittymistään. Ranska on Euroopan muslimisoitunein valtio (10%). Siellä varsinkin Marseillen satamakaupunki vilisee hunnutettuja.

Islminuskoisten kotoutuminen ja integroituminen osaksi valtaväestöä on vaikeaa, koska muslimijohtajat eivät pidä sitä suotavana. Imaamien on helpompi hallita ja pitää kurissa uskonyhteisöään näiden ghettoutuessa omaksi etniseksi joukokseen. Islamilaisessa väestössä  on toki paljon henkilöitä, jotka haluaisivat todella integroitua länsimaisten yhteisöjen jäseneksi, niiden tapakulttuurin osaksi, ja oikeudenkäytön alaisuuteen, mutta uskonnollinen painostus on liian voimakasta siihen. Sharia-lain käytön uhka pelottaa.

Onkohan toista uskonnollista yhteisöä, jonka pyhissä kirjoissa oikeutetaan toisuskoisen (jopa samanuskoisen) uskonnon vuoksi tappaminen 2000-luvulla; jopa siihen määrätyissä tapauksissa suorastaan velvoitetaan? Asia tulee täysin selväksi kyseisestä Storhaugin teoksesta. Siinä esitetään niin lukuisasti lainauksia islamin pyhistä teksteistä, jotka tukevat em. tappo-asiaa, että vastaväitteet ovat näiltä osin turhia. Lisäksi on laajalti referointia monien arvostettujen tutkijoiden kirjoituksista.

Naisen asema islamissa tuodaan esiin kirjassa hyvin alisteisena. Kunniamurhat, järjestetyt avioliitot ja ahtaat rajat heidän jokapäiväiselle elämälleen ja käyttäytymiselleen ovat islaminuskoisten naisten arkea. ( Tosin länsimaissa hyvät käytöstavat tahtovat unohtua niin naisilta kuin miehiltäkin.)

Kysymys suomalaisille: hyväksymmekö paljolti  perusteettoman islamistisen (elintaso)pakolaismaahanmuuton  lisääntymisen? Suomessa tilanne on vielä hallittavissa. Maahanmuuton järkiperäinen rajoittaminen ei ole rasismia vaan kansalaiskohtaista ja valtiollista itsesuojelua. Yritys estää länsimaisen demokraattisen yhteiskunnan vajoaminen (poliittisen)islamin uskon ja - miekan alle. Tämä vaara on Euroopassa selvästi nähtävissä, kirjoittaa Storhaug. Asiaa  ei ole syytä hiukkaakaan vähätellä.

Kuinka moni Suomen vihervasemmistolaisista ihmisoikeuksien julistajista, jotka suhtautuvat maahanmuuttoon kaikkinensa täysin  kritiikittömästi, tietää, että islamilaisten johto ei hyväksy YK:n ihmisoikeuksien julistusta vaan heillä on aivan omansa, joka pohjaa sharia-lakiin? Sietäisi tietää!

Tanskassa noin 40 prosenttia sosiaalikuluista menee assimiloitumaan haluttomien maahanmuuttajien avustamiseen. Paljonko Suomessa? Tätähän ei tuoda julki.

Suomessa syntyy keskimäärin naiselle 1,8 lasta, kun somaliväestöllä luku on 4,2. Jokainen voi ymmärtää mitä se demografisesti pitkän päälle merkitsee.

Joku voi tulkita tämän kirjareferaattini vihapuheeksi, mutta varsinaista vihapuhetta länsimaisia arvoja kohtaan esitetään uskonoppineiden suulla Euroopan moskeijoissa, tämänkin kirjan mukaan. Todella hurjaa ulosantia!

***

Lukekaa myöskin teologian tohtori Juha Ahvion kirja "Eurooppa ja Suomi islamisoituvat". Jokaisen kannattaa em. kirjat lukiessaan miettiä, mitä on asialle tehtävissä?  Perusteeton selittely maahanmuuton ihmeitä tekevästä voimasta, ja käsien läpyttely monikulttuurisuuden riemusta on syytä lopettaa!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Moni ihminen nykyään kokee todellisuutena sen, mitä näkyy mediassa ja julkisessa keskustelussa. Oli nähtävissä jo muutama vuosi sitten, että ne mielipidevaikuttajat, jotka ovat olleet jopa Suomessa kristinuskon ja uskonnollisuuden vastaisia, saivat paljon näkyvyyttä ja heitä kuultiin. On syntynyt paljon uskonnonvastaisuutta ja uskontotyhjiö, joka on vaarana täyttyä pohjoismaalaisille vierailla elämäntavalla. Monen mielestä nykyään uskontoon liittyvät kysymykset eivät ole kovin kiinnostavia, joten niitä työnnetään syrjään.

Paljon on hyviä mahdollisuuksia myös länsimaisen elämäntavan puolustajille ja kristillisyyden puolustajille. Tämä on elämäntapa, jota myös ehkä jo hieman liikakansoittuneet muslimit ovat hakemassa. Länsimaisen elämäntavan (joka perustuu kristilliseen uskontoon ja näkemykseen) perusteita pitäisi heille opettaa näillä heidän uusilla asuinsijoilla. Siinä on paljon mahdollisuutta ekumeniaan ja hyvään rinnakkaiseloon, jopa uuden oppimiseen.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Pertti. Pidin. Ja, kun se on usko jossa ei ole iankaikkisen elämän toivoa kuoleman jälkeen, kun ei ole, kuin Jeesus Kristus, missä meidän tulee pelastuaman. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Asiallista kommentointia Tarja!

Kristillistä uskoa ja näkemystä ei ole syytä kuitenkaan tuputtaa muslimeille (tietenkin voidaan antaa halukkaille mahdollisuus valtauskontoomme tutustua), mutta heidän pitää myös ymmärtää, jos valtaväestön kristityt eivät pidä omien uskonnollisten näkemystensä vastaisesta toiminnasta. Ei ekumeniaa synny silloin jos joku osapuoli katsoo uskonaatteensa selvästi muita paremmaksi. Ja toimii sen mukaan yhtään periksi antamatta.
Ei ole syytä katsoa hyvällä Suomen lakien vähättelyä minkään uskonnollisen lainsäädännön rinnalla, jota yritetään maahamme integroitumaan halukkaiden maahanmuuttajien keskuuteen väkisin juurruttaa. Valtaväestöstä puhumattakaan.

Uskonnollisuuteen kasvetaan pikku hiljaa, kuka sen omakseen ottaakin.

Kukin tulkoon uskollaan autuaaksi, oikein tai väärin, ja eri uskonnollisia näkemyksiä voidaan opettaa ja opiskella, mutta ei niistä mitään pidä pakolla kenenkään päähän ajaa. Ja, vielä niin, että jollei uskonasia mene perille, niin siitä rangaistaan, jopa kuolemalla. Helvetillä pelottelu on täysin tarpeetonta minkään uskonsuunnan johtajien taholta.

Jokaisessa uskonnossa on varmaankin jotain hyvää, mutta eivät ne kokonaisuutena ottaen ole kaikki yhtä hyviä. ( Positiivisia tunteita ja mielihyvää herättäviä, lohduttavia, humaaneita, selväjärkisiä ja asiallisia.)

Toki ihminen voi omata hyvät, esimerkiliset tavat ja käytöksen ilman uskontoa, mutta ei uskosta haittaakaan tässä mielessä varmasti kenellekään ole.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Uskosta on haittaa, jos siihen liittyy fundamentalismi tai helvetinpelko, kaksi toisiinsa liittyvää asiaa. Fundamentalismissa vanha teksti asetetaan omantunnon yläpuolelle, mistä voi seurata hirmutekoja. Motivaationa tälle on paljolti ajatus kuoleman jälkeisestä palkkiosta tai rangaistuksesta, mikä on kuitenkin pohjimmiltaan itsekäs motiivi; palkitseeko Jumala itsekkyydestä?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Tarkoitin Olli hyviä tapoja ja käytöstä. Hirmuteot erikseen! Kts.viimeinen lause!(3.)

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Uskonnossa periaatteessa on kysymys hyvästä elämäntavasta ja kohtuullisista käytöstavoista. Valitettavasti ja hyväksikin on, että me ihmiset näitä asioita käsittelemme. Usein uskonnoksi sanotaan sitä tulkintaa, mikä kirjanoppineilla on vanhoista pyhistä kirjoista ja vaikuttaa siltä, että siitä käsityksestä pidetään kovasti kiinni. Blogisti on oikeassa, kun sanoo, että lainsäädäntö on määräävämpää nykyään kuin uskonnon eri tulkinnat. Uskonto on kuitenkin henkisen elämän ravintoa, elämänoppia esimerkiksi elämästä toiseen elettäessä. Ihminen tarvitsee itselleen suunnan silloinkin, kun suunnistaa kohti tuntematonta (kuolemaa). Muissa kulttuureissa nämä asiat saattavat olla jopa kehittymättömämmällä tasolla kuin kristinuskossa, jota on opiskeltu ja 2000 vuotta Raamatun mukaan. Ekumeniaan on tosiaan tarvetta ja nimen omaan Suomessa, jos haluamme säilyttää oman elämäntapamme.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Ekumeniaan on tarvetta ainakin jossain määrin, mutta sellaistahan on yritetty jo satoja vuosia melko huonolla menestyksellä.
Kyllä muslimien uskonsuunta on niin kaukana esimerkiksi kristinuskosta, ja islamilaisuudesta pidetään heidän joukossaan niin lujasti kiinni, että yhteisen näkemyksen löytäminen uskonasioista on kiven, oikeammin vuoren alla.

Ei kai elämäntapamme noudattaminen jatkossakin voi, ja saa olla kiinni siitä kuinka hyväksymme islaminuskoisuuden maahamme? Ei ainakaan poliittista islamia tule millään lailla lähentyä!

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Joka maassa pidetään tärkeänä, että kun maahan on tultu, hyväksytään itselle se elämäntapa, joka siellä vallitsee. Niin se on länsimaissa ja Pohjoismaissakin. Suomalaista elämäntapaa esitetään Suomessa television ja elokuvien kautta. Niissä kuitenkin korostuu yleensä jokin ihmisten kapina enemmän kuin normaali arki ihmisten elämässä. Neuvonta- ja valistusohjelmia tarvittaisiin enemmän.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Mutta kun tätä integroitumista ja kotoutumista eivät kannusta islamin uskonnolliset johtajat. Eikä ahtaasti uskontoa kannattavat ja noudattavat tavalliset muslimitkaan. Katsovat karsaasti integroitumaan pyrkiviä, iskevät käännynnäisen leiman hyvin helposti. Ja mikä on tällaisen henkilön kohtelu? Lukekaa Storhaugin kirjasta!

Suomen televisiossa esitetään todella väkivaltaista sotaa ja kapinointia viihteen varjolla ylettömät määrät. Veri virtaa, pyssyt paukkuu, pommit räjähtelee, kauloja katkotaan ja päitä murskataan. Eikö tämän päivän todellisuus sotineen ja murhineen riitä? Erittäin väkivaltaista "äksöniä" pitää hakea vielä televisioruudultakin. No sitä taidetaan kohta saada koko porukka ihan livenä 3. maailmansodan tai laajempien uskonsotien muodossa, sellainen on maailman meno.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Maailman rauha on jokaisen ihmisen rauha ja mielen rauha. Me emme ehkä koe voivamme juuri mitään toisen ihmisen asenteille, mutta omille asenteillemme meidän pitäisi voida.

Pienetkin arjen kohtaamiset ovat tärkeitä, kun ne tapahtuvat meille kullekin itselle.

Suuria linjoja vedetään, mutta maailma koostuu yksilöistä, jotka kukin voivat säätää omia asenteitaan.

Elämme nyt muutaman vuosikymmenen ajan jo mediatiedotuksen aikaa, jossa meidän kuitenkin pitää osata elää ja suhtautua asioihin yksilöinä.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Anteeksi vaan Tarja, mutta kannanottosi haiskahtaa hiukan siltä, että suomalaisten, varsinkin yksilöinä, pitäisi blogin asiassa, poliittisen islamin edessä, ns. nostaa kädet pystyyn?

Rauhaa on monenlaista. Halutaanko Eurooppaan yksinvaltaista "islamin rauhaa"?

Lue ihmeessä bloggaamani kirja. Ei paljon naurata! Eikä filantropia hyökynä mielessä ailahtele.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Rauhan puolustaminen on nykyään neuvottelutaitoa ja myös elämäntaitoa. Emme varmasti nykyaikana tarvitse uskonsotia sentään, mutta omaa elämäntapaa voi puolustaa rauhanomaisestikin, esimerkiksi kuitenkin välttämällä uskontotyhjiötä, johon esim. Suomessa on menty.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Kannattaa rauhan säilyttämisessä myös nähdä ja katsoa, mitä julkisessa mediassa ja some-alustoilla tapahtuu. Suomessa on viime vuosien aikana hyvin usein löydetty asiantuntijoita kertomaan eri asioista nimenomaan maahanmuuttajien parista ja he ovat saaneet paljon näkyvyyttä.

Suomalaisten asiantuntemuksessa ja johtajuudessa eri aloilla on paljonkin varaa kohottaa näkyvyyttä, myös uskonnollisissa ja filosofisissa kysymyksissä, jotka ovat elämäntapakysymyksiä. Pitäisi tärkeissä keskusteluissa löytyä suomalaisia ja suomalaista elämäntapaa tuntevia johtajia ja asiantuntijoita enemmän kuin viime vuosina on tapahtunut. Tällä olisi tasapainottavaa vaikutusta mielipidejohtajuudessa.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

"Asiantuntijoita maahanmuuttajien parista."
Tuskin ovat ainakaan islaminuskoisia "asiantuntijoita" kun kaikesta päätellen puhuvat vastoin uskontonsa pyhiä kirjoja. Vastoin hengellisten johtajiensa propagoimaa uskonsanomaa. Tämähän olisi luopiutta!?
Jos muslimit, varsinkin poliittisen islamin kannattajat, maallisempaa, sovittelevampaa näkemystä esittävät, niin eiköhän paljolti silmänlumeeksi? Valtaväestön ajatusten sekoittamiseksi.

Uskonnottomien, tai muiden kuin islaminuskoisten maahanmuuttajien edustajien esiintymisissä on kyllä havaittavissa paljon hyvääkin asiaa.

Huomatkaa, että blogini koski lähinnä islaminuskoisia muslimeja.

Rauhaa toki toivotaan, mutta ei kantaväestölle Suomeen islamilaista sharia-lain alaista "rauhaa". Eikä sellaista toivota kenellekään muullekaan täällä pysyvästi oleskelevalle. Siitä on kyse!
Eikä sillä länsimainen rauha säily maassamme, että valtaväestö pistää po. asiassa pään pensaaseen ja kuvittelee, että kaikki on hyvin. Ja varsinkin, että näin jatkossakin enempiä huolehtimatta olisi.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa