PerttiRampanen

UKRAINA-SUOMI 1-0, goodbye Venäjä 2018!

  • UKRAINA-SUOMI 1-0, goodbye Venäjä 2018!
  • UKRAINA-SUOMI 1-0, goodbye Venäjä 2018!

Niinhän siinä taas kerran kävi, että futarimme eivät selvinneet (hyvin todennäköisesti) vuoden 2018 jalkapallon MM-lopputurnaukseen Venäjälle, jos turnaus siellä pidetään. Montakohan sijaa valuttiin nyt alaspäin Fifa-rankingissa?

Eilisessä karsintapelissä Ukrainaa vastaan nähtiin miehiltämme jo parempaa futista, mutta kyllä päävalmentaja Backen "ylistys" oli aivan liiallista. Kaikilta osin kyseisen pelin statistiikka oli isäntäjoukkueella parempi. Sitten vasta kun joukkueemme saldo statistiikan osalta on useammin, edes joskus!, tasavertainen tai parempi joka osa-alueella kuin vastustajalla voidaan odottaa kokonaisuudessaan turnauksista tulosta. Eikä hyvin pelattaessa maalin tappio yhdessä pelissä juurikaan kirvele. Tällä vuosikymmenten toivotaan-toivotaan mentaliteetilla ei koskaan nousta MM-peleihin.

Miksiköhän muuten nykyjalkapalloilu on mennyt sellaiseksi, että hyökkäykset pyritään lähes poikkeuksetta päättämään läpisyötöllä rangaistusalueella? Miksi jauhetaan poikittain maalinedustalla, miksi ei lauota kauempaa? Saksakin, joka mielestäni pyrki toimittamaan pallon maaliin nk. kaukolaukauksilla, on liiaksi omaksunut em. läpisyöttötaktiikan.

Jos kahdestakymmenestä metristä tuomittu vapaapotku katsotaan hyvin vaaralliseksi, miksi sitä ei ole yhtä kaukaa suoritettu pelitilannelaukaisu? Tuolloinhan ei vastustaja ole edes laittanut pelaajamuuria eteen. Montako kaukolaukausta oli eilisessä pelissä Suomella? Oliko yhtäkään?

***

Asiasta toiseen. Aamulehti, joka sinällään on erinomainen julkaisu, on urheilutoimituksen osalta täydellinen "Jääkiekkosanomat". Lätkää on aina sivukaupalla vaikka urheilumaailmassa tapahtuu paljon kaikenlaista muutakin uutisoitavaa.

Harbinissa oli viikonvaihteessa maailmancupin pikaluisteluosakilpailut. Mika Poutala pärjäsi erinomaisesti. Miten uutisoi tapahtumasta Aamulehti? Pieni, lähes huomaamaton uutinen erään sivun alakulmassa!? Minä kyllä kyseenalaistan ko. urheilutoimituksen urheilutietämyksen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

En ole jalkapallofani enkä peliä paljon ymmärrä mutta kun nyt sattui hyppysiini kirja, mitä tapahtui Suomessa vuonna 1946, niin siinä oli tulos jalkapallo ottelusta Suomen ja Norjan välillä, Norja voitti 12 - 0.

Tieto lohdutti, eteenpäin on tultu, päivinämme hävitään ottelut yleensä vain yhdellä tai kahdella maalilla.

Puheenaiheeseen liittyvää

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa