PerttiRampanen

Sinivalkoinen valhe ja Lahti 2017

  • Sinivalkoinen valhe ja Lahti 2017

Kun näillä palstoilla on arvosteltu YLE:n toimituspolitiikkaa, niin onpa minullakin siitä jotain sanottavaa.

Kaikki hiihtourheilun ystävät muistavat varmasti  surullisen doping-sotkun Lahden MM-hiihdoissa vuonna 2001.  No, sen luulisi olevan jo loppuun kaluttu asia, mutta eipä ollut. Miksi YLE:n piti sitä pöyhiä juuri ennen 2017 kisoja, ja jopa niiden aikana?!

TV 1:n Dokumenttiprojektissa esitettiin 23.1. ja 28.1.2017 Arto Halosen elokuva "Sinivalkoinen valhe" vuodelta 2012. Ja 27.2.2017 MOT-ohjelmassa jauhettiin samaa asiaa otsikolla "Lahden kärähtäneet muistot".

Yritettiinkö kyseisten ohjelmien myötä jotenkin sabotoida kisoja? Latistaa hiihtokansan kisafiilis jo alkuunsa? Vai oliko tarkoitus tölväistä Hiihtoliittoa "Räsäs-oikeudenkäynnin" vuoksi? STT:n toimittajat ja Hiihtoliiton johtohan olivat olleet tukkanuottasilla pitkään. Oliko nyt kyse vielä jonkinlaisesta toimittajien kollegiaalisesta kalavelkojen maksusta Hiihtoliitolle?

En millään ymmärrä kyseisten ohjelmien esitysajankohtaa!? Juuri kun hiihtokansa taas kerran yritettiin saada täyttämään kisakatsomot ja unohtamaan vanhat sotkut, niin ne vedettiin televisiossa esiin - jopa uusinnan kanssa!?

Onneksi ohjelmilla ei ollut mitään vaikutusta kisoihin. Valtaisat katsojajoukot saivat nauttia hyvistä suomalaisten suorituksista ja mahtavasta kisatunnelmasta.

***

Otettiinko Lahdessa nyt doping-näytteitä ja kuinka paljon? En huomannut tästä mitään uutisointia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Näinhän se paska omaan pesään tehdään Ylen toimesta siis tällä kertaa.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa