PerttiRampanen

Lisäaika jalkapallossa järjetön

  • Lisäaika jalkapallossa järjetön

Jalkapallon MM-kisojen myötä huomioni on taas kerran kiinnittynyt peliajan käsittämättömyyteen. Ottelun päättymishetkeä ei näemmä tiedä kukaan: ei yleisö, eivät TV-katsojat, eikä edes tuomari itse!? Pelataan lisäajan lisäaikaa, ja sitäkin vielä venytetään loputtomiin. Varsinkaan ensimmäisellä jaksolla siinä ei ole juurikaan järkeä. Jatkoajan yhteydessä lisäaika on suorastaan älytöntä!?

En muista koskaan nähneeni futismatsia jonka kestoon päätuomari ei olisi antanut lisäaikaa. Tämä näyttää olevan aina itsestään selvä asia. Miksi?? Aivan selvästi monessa kiihkeässä kamppailussa tuomari antaa häviöllä olevalle kotijoukkueelle lisäaikaa venyttämällä vielä maalintekomahdollisuuden.

Muutetaan peliaika 100 minuutiksi ilman mitään lisäaikoja, ellei 90 minuuttia riitä. Summeri päättää sitten tarkasti ottelun. Selvä peli kaikille!  Ajanpeluusta rangaistus.

Eikä mitään jatkoaikoja, vaan suoraan rangaistuspotkukilpailu. Elleivät joukkueet saa toistensa paremmuudesta selvää 90 minuutissa, katkot mukanaollen, niin rankkarikisaan vaan! Vaikka sitä onkin pidetty huonona ratkaisuna voittojoukkueen selville saamiseksi.

Jos jatketaan nykysysteemillä, niin antakoon tuomari sen lisäajan, mutta päätetään peli heti lisäajan kuluttua umpeen, jopa kesken rangaistuspotkun. Vaikkapa niiden nyt paljon huomiota saaneiden VAR:n pelitarkkailijoiden toimesta. Tätä videoväkeä ja heillä kamerakuvaa on läjäpäin, mutta eivät hekään ajallisesti tiedä ennen loppuvihellystä koska päätuomari tulee päättämään ottelun. Ei se näin saa olla!?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa