PerttiRampanen

Ei hyvältä näytä alkusaavutuksemme Berliinissä

Kyllä on ollut takkuista ensi päivät Berliinin EM-kisoissa suomalaisten osalta, Topi Raitasta lukuunottamatta. Saas nähdä jaksaako mies juosta vielä toisen hyvän estejuoksukisan.

Miksi joka arvokisoihin lähetetään iso joukko kävelijöitämme? Oksentelua ja keskeytyksiä vuodesta toiseen. Joku pääsee ehkä puolikuolleena maaliinkin asti - ynnä muille sijoille. Kisarajat näyttävät olevan tässä lajissa melkoisen väljiä.

Kaikki kunnia Vallu Kososelle. Jatkajat ovat huonoja arvokilpailijoita hyvistä pikkukisojen tuloksistaan huolimatta. Jos arvokisasta toiseen nesteet kilpailun aikana eivät kehoon imeydy, niin kannattaako lajia yrittää väkisin jatkaa, vaikka olisi kuinka hienosta lajista kyse?

Kliseinen sanonta , että kilpailija antoi kaikkensa, ei merkitse mitään tämän päivän katsoja/penkkiurheilijalle jos sillä päädytään  vain jäännössijalle. Kaikkensa antamisesta on turha puhua ellei saavuteta lähellekään kesän parasta tulosta.

Kerran kesässä kisarajan saavuttaneita on aika turha laittaa kisakoneeseen mukaan toivotaan, toivotaan pärjäämisajatuksin. Samoin vain edellisvuonna rajan saavuttaneita. Puhumattakaan kisarajan ulkopuolisista urheilijoista.

Se on kyllä totta miksi edustusurheilijoitamme matkaan laitetaan, että omia kisailijoita halutaan nähdä mukana. Ja sekin on totta, että kaikki eivät voi voittaa; ainakaan samalla kertaa.

Räpeltämään arvokisoihin on turha kuitenkaan lähteä, vaikka valtaisa harjoittelu niihin osallistumiseen tähtääkin. Monenlaista vaivaa valitellaan sitten huonon tuloksen syyksi. Vaivat ja vammat toki kuuluvat urheiluun, mutta puolikuntoisena on turha kisamatkalle lähteä.

Elämä on usein kovaa, ja urhelijoilla menestyksen saavuttaminen työn ja tuskan takana. Tätä työtä pitää toki arvostaa, mutta eiköhän kovakin arvostelu kotikatsomosta ole urheilijan siedettävä ellei tulosta tule. Sirkushuviahan urheilu paljolti on.

Toivotaan kuitenkin, että jatkossa kisapidot suomalaisten tulosten osalta paranevat. Yleisurheilu on hieno, monipuolinen urheilulaji!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa